De Café Site

Waarom hebben sommige whisky’s een jodiumaroma? Wat is het verschil tussen Schotse en Ierse Whisky? En wat is het effect van een druppel water in een glas whisky?

Whiskykenner Robin Brilleman heeft in zijn jongste boek ’102 Mythen uit whiskyland’ en hoe die soms in duigen vallen, geprobeerd zoveel mogelijk mythen en veronderstellingen die er rondgaan in whiskyland op te lossen. De voormalige barman van topcafés als ‘t Arendsnest en In de Wildeman (beiden in Amsterdam) levert hiermee alweer zijn derde whiskyboek af. De liefde voor Schotland én whisky druipt van iedere pagina. Zijn jarenlange zoektocht naar informatie over het beroemde distillaat zorgde ervoor dat hij stuitte op vele hele en halve waarheden. Whiksy die aan zee wordt gedistilleerd zou naar zout smaken? Onzin dus. En zo verwijst Brilleman in zijn vlotte schrijfstijl nog meer mythen naar het rijk der fabelen. Een must-have maakt voor iedere whiskyliefhebber.

Titel: 102 mythen uit whiskyland
Auteur: Robin Brilleman
Info: www.whiskyinformatiecentrum.nl