De Café Site

Peter van der Arend is in Amsterdam de trotse eigenaar van vier biercafés. Ieder met zijn eigen karakter. Om gasten te stimuleren de vier bedrijven te bezoeken startte hij recent een promotiecampagne. Wie op één dag in ieder café een biertje drinkt krijgt aan het einde van de tour een fraai t-shirt cadeau.

Het is (bijna) alweer vijftien jaar geleden dat Peter van der Arend ‘t Arendsnest (inmiddels Proeflokaal Arendsnest) startte in Amsterdam. Het eerste en nog altijd enige biercafé dat louter bieren van eigen bodem tapt en schenkt. In de jaren erna volgden BeerTemple met een voornamelijk op Amerikaanse bieren geënt bierassortiment, begin dit jaar gevolgd door Craft & Draft en – meest recent – het Jopen Proeflokaal Amsterdam. Stuk voor stuk biercafés, maar ieder ook met een eigen karakter en publiek.
Om gasten te stimuleren om ook eens een biertje te drinken in één van de andere cafés van Van der Arend dan waar ze aan de bar zitten, ging begin deze maand een promotieactie van start. Wie op één dag in alle vier de cafés een biertje drinkt krijgt bij overhandiging van de kassabonnetjes een speciaal t-shirt cadeau. Dit inwisselen kan alleen bij Craft & Draft aan de Overtoom waardoor dit automatisch het laatste adres van de dag is.
Volgens een reactie van het café is de actie inmiddels een groot succes. Dit onder het motto: Dit t-shirt is niet te koop! Je moet het verdienen. Waren er aanvankelijk alleen herenmaten beschikbaar, daar zijn nu ook damesmodellen aan het assortiment toegevoegd.