De Café Site

In een Utrechts café bestel je geen portie leverworst bij je biertje. Wat wel? De enige echte Vocking worst.

Gemaakt zonder conserveringsmiddelen en volgens een recept dat al dik 120 jaar ongewijzigd is. Dat is de Utrechtse variant op leverworst. De Vocking worst wordt gemaakt door de 4e generatie van de familie Vocking. Jarenlang gebeurde dat in een kleine slagerij in het hart van de Domstad, maar sinds een paar jaar vindt de productie plaats net buiten de stad. Deze leverworst bevat geen kleuringszout waardoor de kleur een beetje grauw is. Niet gemaakt voor het oog, maar wel voor de mond. Deze worst eet je dan ook bij voorkeur met je ogen dicht, luidt het credo van de makers. De textuur is groffer dan een ‘gewone’ leverworst en – bijzonder – de Vocking worst laat zich ook prima bakken. De smaak komt dan zelfs nog beter tot zijn recht. Bij meerdere Utrechtse cafés is het ‘Rondje Utreg’ te bestellen. Een portie Vocking worst met daarbij een biertje van de plaatselijke brouwerij De Leckere.

 

Vocking2