De Café Site

De simpele naam doet deze overheerlijke worst geen recht.

Piet Brolsma is de vierde generatie die aan het roer staat van de gelijknamige familie- en Keurslagerij in het ten noorden van Leeuwarden gelegen Stiens. Het vlees dat hier wordt verkocht is afkomstig van eigen vee. Kwaliteit voert hier de boventoon. Niet voor niets dus dat de slagerij de vier supermarkten in het dorp met gemak het hoofd weet te bieden en volop klanten trekt. Op zoek naar dé Friese worstspecialiteit, de droge worst, troffen we deze partyworst aan. Eenmaal aangesneden bleek het een heerlijke combinatie van droge en gekruide worst te zijn. Met een structuur die steviger en iets droger is dan zijn traditionele Friese evenknie. Perfect bij een mooi glas rode wijn – Syrah – of donker bier als de La Trappe Dubbel of de Quadrupel. Alleen die naam? Die is natuurlijk veel te eenvoudig voor zoiets lekkers. Dus wie een betere suggestie heeft, geef ‘m door.