De Café Site

Bierconsumentenvereniging PINT (Promotie INformatie Traditioneel bier) heeft zaterdag 3 oktober de tweejaarlijkse Pint Bierprijzen uitgereikt, PINT van Verdienste, de PINT Stimuleringsprijs en de Gouden PINT.

Uit de totaal 12 genomineerden werden in aanwezigheid van een grote groep genodigde PINTleden de uiteindelijke winnaars van de prijzen bekend gemaakt. De PINT Stimuleringsprijs ging naar de Campagne Nederlandse Bierstijlen, die bij de uitreiking werd vertegenwoordigd door Freek Ruis en Derek Walsh. De eervolle vermeldingen gingen naar Patrick Kroon, Albert Heijn Supermarkten en de Stichting Ambachtelijke Vechtdalbrouwerij.
De PINT van Verdienste werd toegekend aan Mitra-directeur Marco Philipsen, met eervolle vermeldingen voor Peter van der Arend en de organisatie van Het lekkerste Bockbier van Nederland.
De Gouden PINT werd gewonnen door Alain Schepers (foto) voor Bierista en de eervolle vermeldingen waren voor Bernd Beersma, Arvid Bergstrøm, Burg Bieren en Craft & Draft.
De prijs, een ontwerp van Goud- en Zilversmederij Augusteijn, bestond uit een koperen plaat met daarop in 3D de belangrijke onderdelen van het brouwen van bier. Uitgevoerd in zilver voor de PINT van Verdienste en de PINT Stimuleringsprijs, uitgevoerd in verguld zilver voor de Gouden PINT.