De Café Site

Het duurde even, maar nu het 5 oktober is geweest, wordt er weer volop bockbier getapt en geschonken. Dit jaar zijn er maar liefst 125 verschillende versies van dit oer-Hollandse herfstbier.

De brouwers in Nederland brouwden dit jaar ruim 125 herfstbockbieren, een flinke stijging ten opzichte van vorig jaar toen er ruim 90 bockbieren werden gebrouwen. Bockbier wordt één keer per jaar gebrouwen en is in een beperkte hoeveelheid beschikbaar. Cees-Jan Adema, Directeur Nederlandse Brouwers: ‘Met ruim 125 nieuwe herfstbockbieren dit najaar, heeft de consument veel keuze. Het Bockbierseizoen biedt ook nu weer prachtige seizoensbieren die zich bij uitstek lenen om te combineren bij mooie gerechten. Consumenten kunnen in november deze bockbier & spijs combinaties ook gaan proeven bij restaurants door heel Nederland.
Bockbier smaakt niet alleen goed na een lange boswandeling of middag takken snoeien in de tuin, het laat zich ook prima culinair combineren. Op de site van Han Hidalgo, www.biercuisine.nl, meerdere smakelijke recepten. En wat de kenners al langer weten, serveer bij een glas bokbier ook eens wat plakjes rettich. Het smaakt prima, en zet de papillen weer in de goede richting voor de volgende slok. de komende tijd vinden er verspreid door het hele land bokbierfestivals plaats.