De Café Site
image

De Liemers is een gebied, pakweg tussen Arnhem en Doetinchem. Zevenaar is de hoofdplaats.

Het is in deze stad waar slagerij en worstmakerij Franz Gerritschen is gevestigd. In de worsten en vleeswaren die het bedrijf maakt wordt uitsluitend vlees gebruikt van koeien en varkens uit de directe omgeving. Dat geldt ook voor deze pittige metworst. Liefst drie weken heeft het gerijpt in de droge lucht. In die periode verliest de worst 60 procent van zijn gewicht. En dat is helemaal niet erg! Wat overblijft is een sensationel ‘smaakbommetje’ dat bij voorkeur in dunne plakjes wordt geserveerd. De peper zorgt voor een pittige nasmaak die lang blijft hangen bovendien. Gerritschen verkoopt zijn worsten niet louter in de eigen winkel. Ook op markten in de omgeving is hij te vinden. Wat er goed bij deze Lummel past? Een stevige en kruidige rode wijn uit de Franse Languedoc moet de worst tegenpartij kunnen bieden. Liever bier? Wij dronken er een pittige Zeezuiper bij van De Scheldebrouwerij. Heerlijk!
www.slagerijgerritschen.nl

Eén Response van “ Liemerse Lummel ”
  1. Han Hidalgo

    17.1

    Dag Sander,

    De site (nog in opbouw) ziet er zeer overzichtelijk uit.

    Dikke Mik: motiverend, inspirerend, kritisch!

    Veel succes en niet te vergeten plezier.

    Begin februari nemen we een verwijzing op naar deze site in de rubriek Nieuws van Biercuisine.

    Misschien wil je op gezette tijden een (gratis) recept met foto van Biercuisine en Jazzcookin? Laat dit dan weten.

    Groeten,plezier en succes,

    M.Therese en Han