De Café Site

Het nieuwe Geniet & Geef-bier wordt gebrouwen bij La Trappe in de Abdij van Koningshoeven in het Brabantse Berkel-Enschot. Dat werd recent bekendgemaakt door initiatiefnemer Bier & Co. Geniet & Geef is een fundraiser waarbij Nederlandse horecaondernemers geld inzamelen voor KiKa. Met dit geld financiert KiKa onderzoek gericht op meer genezing en minder pijn en strijd.

Geniet & Geef is een actie voor en door de horeca, waarbij de Amsterdamse biergroothandel Bier & Co jaarlijks een brouwer vraagt om een uniek, nooit eerder op de markt geweest, bier te brouwen. De hoeveelheid bier die wordt geproduceerd staat gelijk aan het percentage kinderen dat jaarlijks geneest van kanker. De opbrengst zal volledig ten goede komen aan KiKa. In 2013 namen 113 cafés door het hele land deel aan de actie en haalden zij gezamenlijk ruim 57.000 euro op.

Geniet & Geef vind dit jaar voor de derde keer plaats. Twee jaar geleden brouwde Duvel-Moortgat het bier, vorig jaar was dat Lindeboom en dit jaar La Trappe. Tijdens de presentatie bij café Le Journal in Utrecht liet een vertegenwoordiger van deze brouwerij weten dat het thema uitermate goed past bij een trappistenbrouwerij als La Trappe. Nu al gaat een belangrijk deel van de opbrengst van de bieren naar goede doelen.

Het nieuwe bier ‘blond van kleur en met een alcoholvolume rond de zes procent’, zal vanaf donderdag 4 september verkrijgbaar zijn in cafés door het hele land. Er wordt ‘maar’ 76 hectoliter van gebrouwen. Dit staat gelijk aan het percentage kinderen dat vorig jaar genas van kanker. In totaal zijn dat 380 fusten van 20 liter. Vorig jaar waren er 113 participerende cafés. In totaal werd er € 57.000,- ingezameld. In 2012 was dat ruim € 55.000,-. De cafés die meedoen staat op de speciale Geniet & Geef site.

Nieuw bestuur
Voorafgaand aan de bekendmaking van de brouwer werd ook het nieuwe bestuur van de stichting Geniet & Geef, bekendgemaakt.

Het nieuwe bestuur bestaat uit:
* Karin de Groot: CEO van IDTV. Daarvoor was zij ruim 13 jaar werkzaam bij Endemol
* Erik Kessels: medeoprichter en creatief directeur van reclamebureau KesselsKramer.
* Cees-Jan Adema: directeur bij de Nederlandse Brouwers
* Susan Leerkes: senior relatiemanager bij Rabobank Amsterdam
* Gaius Voûte: CEO van Bier & Co en initiator van Geniet & Geef

Vanaf donderdag 4 september 18.00 uur is het speciale Geniet & Geef bier verkrijgbaar in deelnemende cafés door het hele land. Veel van hen organiseren daarnaast extra acties om de opbrengst voor KiKa te verhogen. Welke cafés aan Geniet & Geef deelnemen is te vinden op de website.