De Café Site

Juli begint met een heuse hittegolf dus lijkt de Tank 7 niet het meest voor de hand liggende bier om uitgerekend in juli te tappen of te schenken.

Maar het zal vast wel weer afkoelen en dan is dit bier voor ieder beter biercafé een absolute aanrader. Amerikaanse bieren maakte de laatste jaren vooral naam als über bittere speciaalbieren die weliswaar voorzien waren van de naam IPA maar dit begrip wel heel veelzijdig interpreteerden.
Dat het ook anders kan bewijst de Tank 7 van Boulevard Brewing Company uit Kansas City. Een Amerikaanse dochter van het Belgische Duvel-Moortgat en misschien is het bier daarom zowel speciaal als relatief makkelijk drinkbaar. Een Farmhouse Ale zegt het frontetiket over de inhoud van het flesje. Met 8,5 alcohol en blonde kleur neigt het bier naar een tripel, maar het prikkelend kruidige van de hoofdsmaak doet eveneens denken aan een Saison. Kortom, een uniek bier. Dorstlessend, maar ook een bier om langzaam van te genieten. Van zowel fles als fust verkrijgbaar.
Info: www.duvelmoortgat.be