Staffhorst

Kansen in de horeca - 8.5

8.5

Café Site punten

Bijna 40 jaar na de sluiting van distilleerderij Staffhorst heeft de 5e generatie van dit in Utrecht bekende familiebedrijf het merk nieuw leven in geblazen. Het resultaat is een zeer speciale, ambachtelijk gestookte jenever met een eigen karakter. Staffhorst Jenever wordt gemaakt op basis van 100% moutwijn uit Utrecht en met zorg gedistilleerd in koperen ketel. Staffhorst jenever is een uniek Utrechts product en wordt eenmalig in gelimiteerde oplage geproduceerd. Staffhorst Jenever is een echte Utrechtse jenever. En een merk met geschiedenis. In 1861 begint J.F.C. Staffhorst aan de Oudegracht een slijterij en distilleerderij. De start van vijf generaties Utrechts gedistilleerd. De distilleerderij van Staffhorst maakte meer dan 100 jaar een groot assortiment aan gedistilleerde dranken. Met als motto: Een stad als Utrecht verdient zijn eigen jenever heeft Bastiaan Staffhorst samen met meester-distillateur Arjan Smit van distilleerderij De Pronckheer het familierecept van de oude Staffhorst Jenever nieuw leven ingeblazen. De basis van de jenever is een moutwijn met 7% alcohol, gebrouwen in een Utrechtse brouwerij uit 100% graan. Deze moutwijn wordt met een selectie van 14 kruiden twee keer gedistilleerd in een koperen ketel. Door het gebruik van 100% moutwijn en deels verse kruiden (afkomstig uit de tuin van de distilleerderij) krijgt de jenever een speciale en zachte smaak.

User Rating: 3.63 ( 1 votes)
9
Foto22[1]