De Café Site

Drie jaar nadat in Amsterdam de eerste Bierfabriek opende, ging recent in Delft een tweede vestiging open van dit bijzondere caféconcept. In het pand waar voorheen Speakers gevestigd was, is een bedrijf gerealiseerd met ingrediënten die ook Amsterdam kenmerken zoals een brouwerij, taptafels en boerenkippetjes van de grill. Het monumentale pand heeft maar liefst 650 vierkante meter aan horecaoppervlakte en bijna 300 zitplaatsen

Met de komst van de Bierfabriek naar Delft komt er weer een stukje brouwgeschiedenis tot leven. In de jaren 1500 had Delft ongeveer 200 brouwerijen en stond de stad in heel Nederland bekend om de prima kwaliteit bieren die werden gebrouwen. De laatste brouwerij sloot zo’n honderd jaar geleden de deuren in Delft. Tot nu. In de Bierfabriek staat een brouwinstallatie van Fleck met een capaciteit van 500 liter per brouwsel. Het brouwhuis is bij de ingang van de zaak geplaatst en dus goed zichtbaar voor de gasten.
Net als de vestiging in Amsterdam is ook de Bierfabriek in Delft een mix van bierbrouwerij, grand-café en restaurant. De gast kan er terecht voor een hapje en een drankje, een biertje aan de bar of aan de eigen taptafel. Hier kan de gast zelf zijn biertjes tappen. Een computer houdt de hoeveelheid bij. In het weekend draait een DJ vanaf 22.00 uur. Op de menukaart veelal biologische producten. Er wordt iedere dag vers brood gebakken, met gist van de eigen bieren. De trots van de zaak zijn de boerderijkippetjes. Dagelijks vers van de grill.

Bij Bierfabriek worden drie bieren geschonken. Puur is een ongefilterd pils dat speciaal voor de Bierfabriek wordt gebrouwen door de Alfa brouwerij in Schinnen. In eigen huis worden twee bieren gebrouwen. De Rosso is een rode Ale met 6 % alcohol. De Nero is een gitzwarte Porter met eveneens 6 5 alcohol.
Klik op de foto’s voor een uitvergroting.