cafeworst

Niets zo lekker als een glas bier of wijn met een lekker stukje worst erbij. Maar de ene worst is de andere niet. Tip, vraag altijd naar de regionale specialiteit.

De Café Site
Door: Sander van Werkhoven (heeft 336 berichten geschreven)
0 reacties
Over het algemeen is er een duidelijk onderscheid te maken tussen Friese, Groningse en Drentse droge worst. De Groningse en Friese droge worst zijn aanzienlijk minder gedroogd dan de Drentse
jan 22nd 2014
De Café Site
Door: Sander van Werkhoven (heeft 336 berichten geschreven)
1 reactie
De Liemers is een gebied, pakweg tussen Arnhem en Doetinchem. Zevenaar is de hoofdplaats. Het is in deze stad waar slagerij en worstmakerij Franz Gerritschen is gevestigd. In de worsten
jan 11th 2014
De Café Site
Door: Sander van Werkhoven (heeft 336 berichten geschreven)
0 reacties
De simpele naam doet deze overheerlijke worst geen recht. Piet Brolsma is de vierde generatie die aan het roer staat van de gelijknamige familie- en Keurslagerij in het ten noorden
dec 30th 2013
De Café Site
Door: Sander van Werkhoven (heeft 336 berichten geschreven)
0 reacties
In een Utrechts café bestel je geen portie leverworst bij je biertje. Wat wel? De enige echte Vocking worst. Gemaakt zonder conserveringsmiddelen en volgens een recept dat al dik 120
dec 16th 2013
De Café Site
Door: Sander van Werkhoven (heeft 336 berichten geschreven)
0 reacties
Gemaakt van mager rundvlees is dit een echte Amsterdamse specialiteit. Al in ‘De Volmaakte Hollandsche Keukenmeid’, een kookboek uit 1746, komt het recept voor ossenworst voor. De worst raakte hierna
dec 10th 2013