De Café Site

Na de succesvolle eerste editie van vorig jaar, zal de Barista Challenge ook in 2016 plaatsvinden. Barista’s kunnen zich vanaf vandaag aanmelden.

De Barista Challenge Benelux Edition zoekt naar Het Koffietalent met de beste eigen, plantaardige koffierecept voor de toekomst en biedt barista’s een podium om hun eigen koffiespecialiteit op de kaart te zetten. In 2015 was er één finale in Europa, in 2016 is de Barista Challenge lokaal. De finale van de Benelux editie vindt plaats in de Westergasfabriek op 18, 19 en 20 maart 2016 tijdens het Amsterdam Coffee festival.
De belangstelling voor verschillende koffies neemt de laatste jaren toe: gezonder, lichter, plantaardig. Naast ‘gewone’ melk en sojadrink werken steeds meer barista’s met amandel-, hazelnoot- en kokosdrink, als alternatief ingrediënt voor nieuwe koffiestijlen, -recepten en technieken. Barista’s die eigen, eigenzinnige en eigenwijze koffierecepten ontwikkelen, kunnen zich inschrijven voor de Barista Challenge.

Gin Coffee met soja
Vorig jaar won de Eindhovense Milou Savelkoul (van Coffeelab UC) de Barista Challenge tijdens de World of Coffee in Gotenborg. Milou overtuigde de juryleden met haar speciale Gin Coffee. “Ik zocht naar ingrediënten die goed samengingen met koffie, sojadrink en het trendy drankje; gin. Uiteindelijk bleken dat jeneverbes, lavendel, rozemarijn en kardemom te zijn. Ik vond het een ontzettende leuke en leerzame periode. Koffie brengt mensen bij elkaar, dat vind ik het allerleukste aan het werken in deze branche. En met deze wedstrijd kon ik mijn enthousiasme over het vak en koffie ook echt op mensen overbrengen”.
Inschrijven kan op: www.baristachallenge.nl