De Café Site

Gemaakt van mager rundvlees is dit een echte Amsterdamse specialiteit. Al in ‘De Volmaakte Hollandsche Keukenmeid’, een kookboek uit 1746, komt het recept voor ossenworst voor. De worst raakte hierna in de vergetelheid geraakt. Behalve in Amsterdam, en vanuit de hoofdstad is de worst nu weer het hele land aan het veroveren. Niet verwonderlijk, want ossenworst is puur en heerlijk. Het wordt gemaakt van mager rundvlees, nootmuskaat of foelie, zout en (soms) een klein beetje suiker. Ossenworst wordt vervolgens al dan niet langzaam gerookt. Iedere Amsterdamse slager hanteert zijn eigen en natuurlijk geheime recept. De worst moet vers gegeten wroden, en geen wonder dus dat het in de hoofdstad het beste smaakt. Een ideale borrelsnack aan het einde van de middag. Met mooi glas bier erbij. Bij Café In de Wildeman halen ze de ossenworst bij topslager Reinhart. Geserveerd met wat mosterd en Amsterdamse uitjes. Lekker, maar de zuivere smaak van dit verder rauwe vlees komt ‘puur’ het beste tot zijn recht.